Beágyazott Tartalom

Adj hozzá személyre szabott blokkokat a weboldaladhoz fejlesztők bevonása nélkül és változtasd személyre szóló élménnyé az online vásárlást Beágyazott Kampányok segítségével.

Bea_gyazott_Tartalom1.png

Ebből a cikkből megtudhatod:

  1. Mi az a Beágyazott Tartalom és miért érdemes használnod?
  2. Mennyire gyors egy beágyazott kampány?
  3. Mit kell beállítanod a weboldaladon a Beágyazott Tartalom használatához?
  4. Hogyan adj hozzá Beágyazott Tartalmat a weboldaladhoz lépésről lépésre?
  5. Hogyan használd a Pozíció kattintással kijelölve funkciót?

1. Mi az a Beágyazott Tartalom és miért érdemes használnod?

A Beágyazott Tartalom az OptiMonk egyik kampánytípusa, amely lehetővé teszi, hogy személyre szabott böngészési élményt nyújts a különböző célcsoportjaidnak azáltal, hogy perszonalizált, emlékezetes és nem utolsó sorban magasan konvertáló beágyazott blokkokat adsz hozzá a weboldaladhoz, ráadásul mindezt bonyolult kódok megírása nélkül.

Itt egy példa hogyan is néz ki egy webhelyen elhelyezett Beágyazott Tartalom típusú kampány:

Bea_gyazott_Tartalom2.png

Így már nem csak egy felugró ablakot perszonalizálhatsz a drag & drop szerkesztőnkben, hanem akár a teljes weboldaladat személyre szabhatod!


Miért érdemes Beágyazott Tartalmat használnod?

Egyszerűen azért, mert ugyanaz az üzenet nem működik minden látogatónál. A látogatók ugyanis személyre szabott élményt várnak már az online vásárlásaik során is. Azonban mi is tudjuk, hogy a perszonalizáció komoly kihívást jelenthet, amelyhez rengeteg

⏰ idő,

💰 befektetés,

👩‍💻 és marketingtudás szükséges.

A Beágyazott Tartalommal ezért az volt a célunk, hogy mindezt egyszerűvé és minden KKV számára elérhetővé tegyük. Így mostmár Te is minden látogatódnak érdeklődési kör, földrajzi hely vagy bármilyen más adat alapján, személyre szabott Beágyazott Tartalmakat mutathatsz.


Íme néhány nagyszerű példa hogyan érdemes elkezdened a használatát:

💪 Ahelyett hogy kizárólag feliratkoztató popupokat használnál a weboldaladon, próbáld ki beágyazott blokkként ugyanezeket a kampányokat. Ez tökéletes megoldás lehet, ha egy kevésbé zavaró alternatívát keresel listaépítéshez!

💪 Szeretnéd meghálálni visszatérő ügyfeleid érdeklődését azzal, hogy kikéred a véleményüket? A beágyazott blokkokon keresztül ezt is megteheted. Gyűjtsd értékes visszajelzést tőlük a megfelelő helyen!

💪 Ha vezetsz blogot, valószínűleg tapasztaltad már, hogy mennyire nehéz az organikus forgalmat a vásárlás felé terelni. Helyezz el releváns termékajánlókat a cikkeid végére Beágyazott Tartalommal és figyeld az eladási eredményeket! Ennél jobb helyet nem is lehetne találni a termékeid promózására.

 

2. Mennyire gyors egy beágyazott kampány?

A beágyazott tartalom nem csak hihetetlenül gyorsan – körülbelül 300 ms alatt – töltődik be, de még a villódzás miatt sem kell aggódnod! Látogatóid észre sem fogják venni a különbséget a beágyazott blokkok és a weboldalad statikus tartalma között. Ráadásul a fejlett OptiMonk kódnak köszönhetően nem kell kompromisszumot kötnöd a weboldalad teljesítményét illetően sem, hiszen a Beágyazott tartalom fejlesztése során gondosan ügyeltünk rá, hogy az maximálisan igazodjon az oldalad betöltési sebességéhez!

Bea_gyazott_Tartalom3.gif

 

3. Mit kell beállítanod a weboldaladon a Beágyazott Tartalom használatához?

A Beágyazott Tartalom használatának kritériumai

A Beágyazott Tartalom hihetetlenül gyors betöltésének biztosítása érdekében az OptiMonk kódot be kell illesztened a weboldalad <head> szekciójába.

💡 Ha az OptiMonkot alkalmazásbővítményként használod a Shoprenter, WordPress, WooCommerce, Shopify áruházadhoz, vagy már beszúrtad a kódot a webhelyed fejrészébe, akkor ez a rész nem vonatkozik rád.

Minden más esetben frissítened kell az OptiMonk kódot az alábbi módon:

Shopify felhasználók

Ha Shopify-felhasználó vagy, akkor engedélyezned kell az App Embed funkciót a boltodban. Ehhez kérlek kövesd az alábbi lépseket:

  1. Navigálj a Téma Beállításaiba a Shopify oldaladon.
  2. Amint ott vagy, kapcsold be az OptiMonk App Embed csuszkát az OptiMonk Onsite Script számára.
  3. Ha bekapcsoltad, nyomd meg a “Mentés“ gombot a jobb felső sarokban, majd zárd be az ablakot.

CMS bővítmények

Ha az OptiMonkot Magento, vagy más e-kereskedelmi platform beépülő moduljaként adtad hozzá, akkor manuálisan kell beillesztened az OptiMonk kódot webhelyed fejrészébe.

Egyedi weboldalak

Ha korábban a kódot weboldalad <body> szekciójába szúrtad be, akkor most újra be kell illesztened azt, de ezúttal a weboldalad <head> szekciójába.

Hol található az OptiMonk JavaScript kód a fiókodon belül?

1. Jelentkezz be OptiMonk-fiókodba a https://app.optimonk.com/ címen.

2. Kattints a bal alsó sarokban lévő ikonra, majd válaszd a Beállítások lehetőséget.

3. Navigálj a Kódbeillesztés részhez és egyszerűen másold ki az OptiMonk JavaScript kódot, madj ezután illeszd be azt webhelyed minden oldalának <head> részébe.

Bea_gyazott_Tartalom4.png

 

4. Hogyan adj hozzá Beágyazott Tartalmat a weboldaladhoz lépésről lépésre?

1. Jelentkezz be OptiMonk-fiókodba a https://app.optimonk.hu/ címen.

2. Miután bejelentkeztél, kattints a jobb oldalon található Új kampány gombra.

Bea_gyazott_Tartalom5.png

3. A kampánytípusok közül válaszd a Beágyazott Tartalom lehetőséget.

Bea_gyazott_Tartalom6.png

4. Válaszd ki a használni kívánt sablont az Előnézet gombra kattintva, majd kattints a Sablon kiválasztása gombra.

Bea_gyazott_Tartalom7.png

5. Válaszd ki a kampányhoz használni kívánt domain-t a legördülő menüből, majd kattints a Tovább gombra.

Bea_gyazott_Tartalom8.png

6. A szerkesztőben tetszőlegesen módosíthatod a sablont. Ha új elemet szeretnél hozzáadni, egyszerűen húzd át a kampányba.

Bea_gyazott_Tartalom9.png

 A termékajánló csak manuálisan érhető el.

 Csak fix kuponkódok szerepelhetnek a Beágyazott Tartalomban.

7. Ha elkészültél a designnal, kattints a Tovább gombra a jobb felső sarokban.

Bea_gyazott_Tartalom10.png

8. A következő oldalon két lehetőség közül választhatsz, hogy meghatározd kampányod pozícióját a webhelyeden:

  • Pozíció kattintással kijelölve
  • Manuális kódbeszúrás

Az előbbit javasoljuk, hiszen ez lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással kiválaszd, hová szeretnéd helyezni a Beágyazott Tartalmat.

9. Ha rákattintasz a Pozíció kijelölése gombra, akkor weboldalad egy új oldalon nyílik meg, ahol könnyedén kiválaszthatod a kampányod pozícióját. Ha többet szeretnél megtudni a Pozíció kattintással kijelölve funkció használatáról, kattints ide.

Bea_gyazott_Tartalom11.png

10. Miután elhelyezted a tartalmat (akár a pozíció kattintással való kijelölésével, akár a kód kézzel való beszúrásával), kattints az Oké, kész vagyok gombra.

Bea_gyazott_Tartalom12.png

11. Végül, ahogyan azt bármelyik másik OptiMonk kampány esetében is tennéd, add hozzá a használni kívánt célzási szabályokat a listából, és győződj meg arról, hogy minden olyan URL-t hozzáadtál, ahol meg szeretnéd jeleníteni kampányt.

Bea_gyazott_Tartalom13.png

💡 A lehető legjobb felhasználói élmény érdekében a következő szabályokat tettük elérhetővé a Beágyazott Tartalom kampánytípusnál: Gyakoriság, webhelyen elköltött, OptiMonk-kampányokkal való részvétel, visszatérő / új látogatók, forrás, Shopify bejelentkezett felhasználó, aktuális oldal / URL, meglátogatott URL, Oldallátogatók kizárása, meglátogatott oldalak száma, kosárszabályok, cookie-szegmentálás, egyéni változó)

12. Ha végeztél a szabályokkal, kattints a Tovább gombra a jobb felső sarokban a módosítások véglegesítéséhez.

Bea_gyazott_Tartalom14.png

13. Utolsó lépésként ne felejtsd el vadonatúj Beágyazott Tartalom kampányodat aktiválni. :)

 

5. Hogyan használd a Pozíció kattintással kijelölve funkciót?

Egyetlen kattintással és nulla kódolással határozhatod meg, hogy hová helyezzük el Neked a Beágyazott Tartalmat a webhelyeden.

Bea_gyazott_Tartalom15.png

A Pozíció kattintással kijelölve funkciót használva, weboldalad megnyílik egy szerkesztőben, ahol egyszerűen ki tudod választani a megfelelő blokkot, amely felé vagy éppen alá el szeretnéd helyezni a Beágyazott Tartalmadat.

Bea_gyazott_Tartalom16.png


Hogyan használd a Pozíció kattintással kijelölve elhelyezést?

1. Jelentkezz be OptiMonk-fiókodba a https://app.optimonk.hu/ címen.

2. A navigációs sávon válaszd a Kampányok lehetőséget.

Bea_gyazott_Tartalom17.png

3. Válaszd ki a szerkeszteni kívánt kampányt, vagy hozz létre egy újat.

Bea_gyazott_Tartalom18.png

4. Kattints a Beállítások módosítása gombra a jobb oldalon.

Bea_gyazott_Tartalom19.png

5. Kattints a Pozíció kijelölése gombra.

Bea_gyazott_Tartalom20.png

6. Ha rákattintasz a Pozíció kijelölése gombra, akkor weboldalad egy új oldalon nyílik meg, ahol könnyedén kiválaszthatod a kampányod pozícióját.

Bea_gyazott_Tartalom21.png

7. Kattints a Navigációs módra, majd keresd meg azt az aloldalt, ahova szeretnéd elhelyezni a kampányodat.

Bea_gyazott_Tartalom22.png

8. Ezután válts vissza a Szerkesztési módra. Itt bármely blokkot kiválaszthatod a kampányod referenciapontjaként. Ezután meghatározhatod, hogy a tartalmat a blokk fölé vagy alá szeretnéd-e beágyazni.

Bea_gyazott_Tartalom23.png

9. Miután kiválasztottad a megfelelő helyet a tartalom számára, kattints a Megerősítés gombra, majd a Kész gombra, legvégül pedig az Oké, kész vagyok gombra.

Bea_gyazott_Tartalom24.png

10. Amikor elmented a kijelölést, az Aktuális oldal szabály automatikusan hozzáadódik azzal az URL-rel, amelybe beszúrtad a kampányt.

Bea_gyazott_Tartalom25.png

💡 A Beágyazott Tartalmat azonban több olyan oldalon is megjelenítheted, amelyek ugyanazt a blokkot tartalmazzák. Egyszerűen adj hozzá egy olyan Aktuális oldal szabályt, amely magába foglalja az összes oldalt, ahol meg szeretnéd jeleníteni a kampányt. Például, ha szeretnéd megjeleníteni az összes termékoldaladon, egyszerűen használd a következő beállítást:

Bea_gyazott_Tartalom26.png

11. Ha végeztél a beállításokkal, kattints a jobb felső sarokban található Tovább gombra a változtatások véglegesítéséhez:)

✉️  Ha további segítségre lenne szükséged vagy bármilyen kérdésed van, kérlek fordulj hozzánk a support@optimonk.com email címen, és örömmel segítünk :)

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk