MailChimp integráció

A MailChimp integráció segítségével az OptiMonkon keresztül feliratkozó látogatók adatait automatikusan MailChimp kontakt listánkhoz adhatjuk.

1. Jelentkezz be a MailChimp fiókodba

2. Kattints a fiókod nevére a jobb felső sarokban (a példánkban Tutorial OptiMonk) és válaszd az Account menüpontot 

mceclip0.png

3. Ha még nem hoztad létre a saját API kulcsodat, akkor kattints az Extras menüre és válaszd az API keys menüpontot

mceclip1.png

4. Az API keys alatt kattints a Create A Key gombra. Ez létre fog hozni neked egy API kulcsot 

mceclip2.png

5. Ezután másold ki a kulcsot az API key oszlopból 

mceclip0.png

6. Ezután illeszd be a kulcsot a megfelelő helyre az OptiMonk fiókodban. Ahhoz, hogy megtaláld hova kell beilleszteni, kövesd a következő lépéseket az OptiMonk fiókodon belül:

 • Válaszd ki a kampányodat
 • Görgess le és kattints a Módosítás gombra a Megjelenési feltételek – Összefoglalás rész alatt

mceclip4.png

 • Görgess le és kattints az Új integráció beállítása gombra az Integrációk rész alatt

mceclip5.png

 • Válaszd ki a MailChimpet a listából
 • Adj nevet az integrációnak, és illeszd be az API kulcsodat az API kulcs mezőbe, amit MailChimpből másoltál ki

7. Ezután ki kell választanod egy listát (MailChimpben ezt Audience-nek hívjuk) amihez majd hozzá szeretnéd adni a feliratkozóidat. Ha nincs listád amiből válassz, készítened kell egyet. Hogyan készíts listát (Audience-t) MailChimpben?

 • Kattints az Audience menüpontra a MailChimp fiókodban

mceclip6.png

 • Kattints a Create Audience gombra (ha már van Audience-ed, viszont szeretnél létrehozni egy újat, akkor először kattints a Mange Audience menüre, majd válaszd a View Audiences opciót. Ezután fogod látni a Create Audience gombot)

mceclip7.png

 • Ismét kattints a megjelenő Create Audience gombra, ezután töltsd ki a megjelenő űrlapot és kattints a Save gombra

mceclip8.png

8. Ezután már ki tudod választani ezt az Audience-t listaként az OptiMonk fiókodban

mceclip1.png

9. Miután kiválasztottad a listát, az Integrációs beállítások egy új része fog megjelenni

mceclip2.png

 • Mit jelent a MailChimp üzenet küldése feliratkozás megerősítésére opció? Ha engedélyezed ezt a beállítást akkor minden esetben amikor egy látogató feliratkozik, kapni fog egy automatikus emailt ahol manuálisan meg kell erősíteniük a feliratkozásukat. Amíg ezt nem teszik meg, addig nem fognak tőled további emaileket kapni. Természetesen, ha nem engedélyezed ezt a lehetőséget, akkor a feliratkozóid automatikusan felkerülnek a listádra. Egy példa erre az automatikus emailre:

mceclip11.png

10. Beviteli Mezők Párosítása: Minden egyes OptiMonkos beviteli mezőhöz hozzá tudsz párosítani egy mezőt a MailChimpes listádból. MailChimp alapértelmezetten létre hoz néhány ilyen mezőt (Email Cím, Cím, Keresztnév, Vezetéknév, Telefonszám) miután létre hoztad a listádat (Audience-edet), de ha többet szeretnél ezeken kívül létre hozni, akkor ezt megteheted a MailChimp fiókodban. Hogyan?

 • Kattints a Signup forms gombra a MailChimp fiókodban

mceclip12.png

 • Válaszd ki a Form builder opciót
 • Itt mindenféle mezőt hozzá tudsz adni a listádhoz. Ezek lesznek azok a mezők amiket utána hozzá tudsz párosítani az OptiMonk kampányodban szereplő mezőkhöz

mceclip13.png

 • Miután ez sikerült, menjünk vissza az OptiMonk Integrációs Beállításaihoz. Válassz ki egy MailChimp mezőt minden egyes OptiMonk beviteli mezőhöz. Ha szeretnél a Kampány nevéhez is hozzá párosíthatsz egy MailChimp mezőt, ezzel továbbítva minden egyes feliratkozáskor a kampány nevét. Ugyanígy a megjelenítés URL-jét is továbbíthatod, ami azt fogja tovább küldeni, hogy hol jelent meg a kampány a feliratkozóid számára. Ezek nem kötelezőek.

mceclip14.png

11. Nagyon fontos, hogy a MailChimpben olyan bemeneti adatokat kérjünk be, mint amiket az OptiMonk kampányon is bekérünk.

12. Statikus mező hozzáadása: Készíthetsz statikus mezőket is. Ez azt jelenti, hogy egy statikus értéket meg kell adnod, majd egy MailChimp mezőt hozzárendelned ehhez az értékhez. Minden egyes feliratkozás után ez az érték fog bekerülni ebbe a MailChimp mezőbe. Például, ide beírhatnád azt, hogy"OptiMonk", ezután mindig tudni fogod, hogy ezek a felíratkozók az OptiMonk kampányaidból érkeztek

mceclip15.png

13. Miután kiválasztottál egy MailChimp mezőt minden egyes OptiMonk beviteli mezőhöz, csak kattints a Kész gombra. Kész is van! Ha legközelebb egy látogató feliratkozik az OptiMonk kampányodon keresztül, az adatai automatikusan továbbítódnak a MailChimp rendszerének.

14. Ezután már láthatod minden feliratkozódat a MailChimp fiókodban, ha rákattintasz a View Contacts gombra az Audience oldalon

mceclip0.png

 • Az ezen az oldalon megjelenő táblázatba fognak bekerülni a feliratkozók adatai 

mceclip1.png

Van még kérdése? Kérelem beküldése

Megjegyzések

Üzemelteti a Zendesk