MailChimp integráció

A MailChimp integráció segítségével az OptiMonkon keresztül feliratkozó látogatók adatait automatikusan MailChimp kontakt listánkhoz adhatjuk.

Az integráció beállításához kövessük az alábbi lépéseket:

1. Először is, jelentkezzünk be az OptiMonk fiókunkba az https://app.optimonk.com/login/hu oldalon

2. Válasszuk ki bal oldalon a Kampányok menüpontot, majd a MailChimpel használni kívánt Kampányt:

mceclip0.png

3. Kattints a Beállítások módosítására a jobb oldalon:

mceclip1.png

4. Kattintsunk az Új integráció beállítása lehetőségre az Integrációk alatt:

mceclip2.png

5. Válasszuk ki a MailChimpet a listából:

mceclip4.png

6. A következő ablak fog megjelenni:

mceclip5.png

7. Az integráció beállításához szükségünk lesz az API kulcsra a MailChimp rendszeréből. Ehhez lépjünk be egy új böngésző ablakban a MailChimp fiókunkba, majd kattintsunk a jobb felső sarokban az ikonunkra, és válasszuk az Account opciót:

mceclip1.png

8. Kattintsunk az API keys opcióra az Extras alatt:

mceclip2.png

9. Ha még nincs API kulcsunk, akkor létre kell hozni egyet. Ehhez kattintsunk a Create A Key gombra:

mceclip3.png

10. Másoljuk ki és illesszük be az API kulcsot az OptiMonk felületén a megfelelő mezőbe:

mceclip6.png
Adjunk egy nevet az integrációnak, majd kattintsunk a Kész gombra.

11. Ebben a lépésben lehetőségünk lesz kiválasztani a használni kívánt MailChimp listát (a MailChimp Audience-nek hívja). Az OptiMonk Kampányunkban feliratkozók adatai ebbe a listába lesznek továbbítva:

mceclip7.png

Miután kiválasztottuk a használni kívánt listát, lehetőségünk lesz az OptiMonk Kampányunk beviteli mezőit összepárosítani a MailChimp feliratkozási űrlapunk mezőivel:

mceclip8.png

 • Mit jelent a MailChimp üzenet küldése feliratkozás megerősítésére opció? Ha engedélyezed ezt a beállítást akkor minden esetben amikor egy látogató feliratkozik, kapni fog egy automatikus emailt ahol manuálisan meg kell erősíteniük a feliratkozásukat. Amíg ezt nem teszik meg, addig nem fognak tőled további emaileket kapni. Természetesen, ha nem engedélyezed ezt a lehetőséget, akkor a feliratkozóid automatikusan felkerülnek a listádra. Egy példa erre az automatikus emailre:

mceclip11.png

 • Mik azok a csoportok? Ez a beállítás nem kötelező. Kiválaszthatod, hogy milyen csoportokhoz rendeljük hozzá a feliratkozót. Több információt találhatsz ebben a MailChimpes cikkben: http://kb.mailchimp.com/lists/growth/combine-lists-to-a-master-list-that-uses-groups#Create-Groups-in-Your-Master-List


 • Beviteli Mezők Párosítása: Minden egyes OptiMonkos beviteli mezőhöz hozzá tudsz párosítani egy mezőt a MailChimpes listádból. MailChimp alapértelmezetten létre hoz néhány ilyen mezőt (Email Cím, Cím, Keresztnév, Vezetéknév, Telefonszám) miután létre hoztad a listádat (Audience-edet), de ha többet szeretnél ezeken kívül létre hozni, akkor ezt megteheted a MailChimp fiókodban. Hogyan?

  1. Kattintsunk felül az Audience opcióra, majd válasszuk a Signup forms lehetőséget:

  mceclip7.png

  2. Kattitsunk a Select gombra a Form builder mellett:

  mceclip8.png
  Itt mindenféle mezőt hozzá tudsz adni a listádhoz. Ezek lesznek azok a mezők amiket utána hozzá tudsz párosítani az OptiMonk kampányodban szereplő mezőkhöz:

mceclip13.png


12. Miután ez sikerült, menjünk vissza az OptiMonk Integrációs Beállításaihoz. Válassz ki egy MailChimp mezőt minden egyes OptiMonk beviteli mezőhöz. Ha szeretnél a Kampány nevéhez is hozzá párosíthatsz egy MailChimp mezőt, ezzel továbbítva minden egyes feliratkozáskor a kampány nevét. Ugyanígy a megjelenítés URL-jét is továbbíthatod, ami azt fogja tovább küldeni, hogy hol jelent meg a kampány a feliratkozóid számára. Ezek nem kötelezőek:

mceclip9.png

Nagyon fontos, hogy a MailChimpben olyan bemeneti adatokat kérjünk be, mint amiket az OptiMonk kampányon is bekérünk.

Statikus mező hozzáadása: Készíthetsz statikus mezőket is. Ez azt jelenti, hogy egy statikus értéket meg kell adnod, majd egy MailChimp mezőt hozzárendelned ehhez az értékhez. Minden egyes feliratkozás után ez az érték fog bekerülni ebbe a MailChimp mezőbe. Például, ide beírhatnád azt, hogy"OptiMonk", ezután mindig tudni fogod, hogy ezek a felíratkozók az OptiMonk kampányaidból érkeztek:

mceclip10.png

13. Miután kiválasztottál egy MailChimp mezőt minden egyes OptiMonk beviteli mezőhöz, csak kattints a Kész, majd jobb fent a Tovább gombra a beállítások mentéséhez:

mceclip11.png

Kész is van! Ha legközelebb egy látogató feliratkozik az OptiMonk kampányodon keresztül, az adatai automatikusan továbbítódnak a MailChimp rendszerének.

Ezután már láthatod minden feliratkozódat a MailChimp fiókodban. Ehhez válaszd ki a felső menuben az Audience opciót, majd az All contacts menüpontot:

mceclip13.png
Az ezen az oldalon megjelenő táblázatba fognak bekerülni a feliratkozók adatai:

mceclip12.png

Az OptiMonk automatikusan át fogja Szinkronizálni a kiválasztott Kampányodból érkező új feliratkozók adataid a MailChimp rendszerébe.

Ha további segítségre lenne szükséged, kérlek jelezd a support@optimonk.com email címen, és mindent megteszünk, hogy segítsünk :)

Van még kérdése? Kérelem beküldése

Megjegyzések

Üzemelteti a Zendesk