MailChimp integráció

A MailChimp integráció segítségével az OptiMonkon keresztül feliratkozó látogatók adatait automatikusan a MailChimp kontakt listánkhoz adhatjuk.

Az integráció beállításához kövessük az alábbi lépéseket:

1. Először is, jelentkezzünk be az OptiMonk fiókunkba az https://app.optimonk.com/login/hu oldalon.

2. Válasszuk ki bal oldalon a Kampányok menüpontot, majd a MailChimpel használni kívánt kampányt:

mceclip0.png

3. Kattintsunk a Beállítások módosítására a jobb oldalon:

mceclip2.png

4. Kattintsunk az Új integráció beállítása lehetőségre az Integrációk alatt:

mceclip3.png

5. Válasszuk ki a MailChimpet a listából:

mceclip4.png

6. A következő ablak fog megjelenni:

mceclip4.png

7. Az integráció beállításához szükségünk lesz az API kulcsra a MailChimp rendszeréből. Ehhez lépjünk be egy új böngésző ablakban a MailChimp fiókunkba, majd kattintsunk az OptiMonk felületén Az API kulcs másolásához kattints ide linkre:
mceclip5.png

Az API kulcsot megtaláljuk a MailChimp fiókunkban is, az alábbi lépésekkel:

 1. Kattintsunk a bal alsó sarokban az ikonunkra, és válasszuk az Account opciót:

  mceclip8.png

 2. Kattintsunk az API keys opcióra az Extras alatt:

  mceclip9.png

 3. Ha még nincs API kulcsunk, akkor létre kell hozni egyet. Ehhez kattintsunk a Create A Key gombra:

  mceclip10.png

 4. Másoljuk ki és illesszük be az API kulcsot az OptiMonk felületén a megfelelő mezőbe:

  mceclip6.png

Adjunk egy nevet az integrációnak, majd kattintsunk a Kész gombra.

8. Ebben a lépésben lehetőségünk lesz kiválasztani a használni kívánt MailChimp listát (a MailChimp Audience-nek hívja). Az OptiMonk kampányunkban feliratkozók adatai ebbe a listába lesznek továbbítva:

mceclip7.png

Továbbá lehetőségünk van a feliratkozás megerősétését (Double Opt-in) is engedélyezni ezen az oldalon:

 • Mit jelent a MailChimp üzenet küldése feliratkozás megerősítésére opció? Ha engedélyezzük ezt a beállítást akkor minden esetben amikor egy látogató feliratkozik, kapni fog egy automatikus emailt ahol manuálisan meg kell erősítenie a feliratkozását. Amíg ezt nem teszi meg, addig nem fog tőlünk további emaileket kapni. Természetesen, ha nem engedélyezzük ezt a lehetőséget, akkor a feliratkozóink automatikusan felkerülnek a listánkra. Egy példa erre az automatikus emailre:

mceclip11.png

Ha kiválasztottuk a listát, kattintsunk a Tovább gombra.

9. Miután kiválasztottuk a használni kívánt listát, lehetőségünk lesz az OptiMonk kampányunk beviteli mezőit összepárosítani a MailChimp feliratkozási űrlapunk mezőivel:

mceclip11.png

 • Mik azok a csoportok? Ez a beállítás nem kötelező. Kiválaszthatjuk, hogy milyen csoportokhoz rendeljük hozzá a feliratkozót. Több információt találunk erről ebben a MailChimpes cikkben: http://kb.mailchimp.com/lists/growth/combine-lists-to-a-master-list-that-uses-groups#Create-Groups-in-Your-Master-List
 • Beviteli Mezők Párosítása: Minden egyes OptiMonkos beviteli mezőhöz hozzá tudunk párosítani egy mezőt a MailChimpes listánkból. A MailChimp alapértelmezetten létrehoz néhány ilyen mezőt (Email Cím, Cím, Keresztnév, Vezetéknév, Telefonszám) miután létre hoztuk a listánkat (Audience), de ha többet szeretnénk ezeken kívül létre hozni, akkor ezt megtehetjük a MailChimp fiókunkban. Hogyan?

  1. Kattintsunk felül az Audience opcióra, majd válasszuk a Signup forms lehetőséget:

  mceclip6.png

  2. Kattintsunk a Select gombra a Form builder mellett:

  mceclip13.png
  Itt mindenféle mezőt hozzá tudunk adni a listánkhoz. Ezek lesznek azok a mezők amiket utána hozzá tudunk párosítani az OptiMonk kampányunkban szereplő mezőkhöz:

mceclip13.png


10. Miután ez sikerült, menjünk vissza az OptiMonk Integrációs Beállításaihoz. Válasszunk ki egy MailChimp mezőt minden egyes OptiMonk beviteli mezőhöz:

mceclip14.png

Nagyon fontos, hogy a MailChimpben olyan bemeneti adatokat kérjünk be, mint amiket az OptiMonk kampányon is bekérünk.

További adatok küldése: Készíthetünk statikus mezőket is az integrációhoz. Ez azt jelenti, hogy egy statikus értéket meg kell adnunk, majd egy MailChimp mezőt hozzárendelünk ehhez az értékhez. Minden egyes feliratkozás után ez az érték fog bekerülni ebbe a MailChimp mezőbe. Például, ide beírhatnánk azt, hogy"OptiMonk", ezután mindig tudni fogjuk, hogy ezek a feliratkozók az OptiMonk kampányainkból érkeztek. Ha szeretnénk, a kampány nevéhez is hozzá párosíthatunk egy MailChimp mezőt, ezzel továbbítva minden egyes feliratkozáskor a kampány nevét. Ugyanígy a megjelenítés URL-jét is továbbíthatjuk, ami azt fogja tovább küldeni, hogy hol jelent meg a kampány a feliratkozóink számára. Ezek nem kötelezőek:

mceclip16.png

11. Miután kiválasztottunk egy MailChimp mezőt minden egyes OptiMonk beviteli mezőhöz, csak kattintsunk a Kész, majd jobb fent a Tovább gombra a beállítások mentéséhez:

mceclip17.png

Kész is van! Ha legközelebb egy látogató feliratkozik az OptiMonk kampányunkon keresztül, az adatai automatikusan továbbítódnak a MailChimp rendszerének.

Ezután már láthatjuk minden feliratkozónkat a MailChimp fiókunkban. Ehhez válasszuk ki a felső menüben az Audience opciót, majd az All contacts menüpontot:

 

mceclip18.png


Az ezen az oldalon megjelenő táblázatba fognak bekerülni a feliratkozók adatai:

 

mceclip20.png

Az OptiMonk felületén a feliratkozók adatait a Közönség menüben találjuk:

mceclip21.png

Az OptiMonk automatikusan át fogja szinkronizálni a kiválasztott kampányunkból érkező új feliratkozók adataid a MailChimp rendszerébe.

Ha további segítségre lenne szükséged, kérlek jelezd a support@optimonk.com email címen, és mindent megteszünk, hogy segítsünk :)

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk