Listamester integráció

A Listamester integráció segítségével az OptiMonkon keresztül feliratkozó látogatók adatait automatikusan ListaMester kontakt listánkhoz adhatjuk.

A Listamester integráció beállításához a következő lépéseket kell elvégezned:

1. Jelentkezz be az OptiMonk admin felületére. A Kampányok oldalon válaszd ki azt a kampányt, amelyhez be szeretnéd állítani az integrációt, és kattints a kampány Beállítások ikonjára.

 

2. A Beállítások oldalon görgess le az Integrációk részhez. A Hová szeretnéd gyűjteni a feliratkozókat? menüben a Külső rendszer beállításához kattints a Beállít linkre, ekkor megjelenik az elérhető integrációk listája.

 

 

3. Válaszd ki a Listamester-t a listából.

 

 

4. A kapcsolat létrehozásához szükség lesz, egy API felhasználói azonosítóra, illetve egy kódolt jelszóra. Ezeket a Listamester felületén találod, jelentkezz be a Listamester fiókodba. Az fiókon belül a következő helyen találod: Beállítások -> Programozói interfész (API). Itt a „Felhasználói azonosító kódod” után lévő számot kell bemásolni az OptiMonk felületén, az API felhasználói azonosító mezőbe. Illetve a „Kódolt jelszavad” után lévő karakter sorozatot kell bemásolni az OptiMonk felületén, a Kódolt jelszó mezőbe.

 

 

5. A „Csoport (lista) ID” mezőben adható, hogy melyik listára kerüljenek fel a feliratkozók. A lista ID-ját a Listamester felületén, a következő helyen találod: Csoportjaim -> Kiválasztott lista szerkesztése -> Űrlap oldalon található. Az oldalon a 2. sorban található feliratkozási űrlap URL-ből kell kimásolni az utolsó „/” jel és a „.html” közötti számsort és beilleszteni az OptiMonk felületén a Csoport (lista) ID mezőbe.

 

6. Amennyiben külön mezőben szeretnéd gyűjteni a feliratkozó vezetéknevét, vagy szeretnéd nyomon követni, hogy a feliratkozóid az OptiMonk-on keresztül érkeztek, akkor add meg a mező számát, amelyet a csoport űrlapjából olvashatunk ki. Pl.: <input  type=”text” name=”LM_Answer31375” id=”LM_IdAnswer31375_20141007105652” style=””> esetén a 31375-öt kell kimásolni és beilleszteni az OptiMonk felületén vagy a Feliratkozó vezetéknevének input mezője vagy a Forrás mező neve mezőbe. (Fontos, a Listamester admin felületén létre kell hozni ezt a mezőt, amelyet az „Adatmezők” oldalon tudsz megtenni.)

 

 

Ennyi az egész! Ha legközelebb egy látogató feliratkozik az OptiMonk popupodon keresztül, adatai automatikusan továbbítódnak a Listamester rendszerének.

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk