MiniCRM integráció

A MiniCRM integráció segítségével az OptiMonkon keresztül feliratkozó látogatók adatait automatikusan MiniCRM kontakt listánkhoz adhatjuk.

A MiniCRM integráció beállításához a következő lépéseket kell elvégezned:

1. Jelentkezz be az OptiMonk admin felületére. A Kampányok oldalon válaszd ki azt a kampányt, amelyhez be szeretnéd állítani az integrációt, és kattints a kampány Beállítások ikonjára.

 

2. A Beállítások oldalon görgess le az Integrációk részhez. A Hová szeretnéd gyűjteni a feliratkozókat? menüben a Külső rendszer beállításához kattints a Beállít linkre, ekkor megjelenik az elérhető integrációk listája.

   

 

3. Válaszd ki a MiniCRM-et a listából.

 

 

4. A kapcsolat létrehozásához szükség lesz egy API kulcsra, amelyet a MiniCRM felületén találsz. Jelentkezz be a MiniCRM felhasználói fiókodba. A jobb felső sarokban kattints a profil kép mellett található beállítások ikonra. Ezen belül a felső sávban válaszd ki a Rendszer fület, amin belül az API kulcs pontban tudsz generálni új API kulcsot, ha rákattintasz az API kulcs készítése gombra. FONTOS, hogy a MiniCRM NEM tárolja ezt a kulcsot. Csak ott és akkor egyszer látható. Ezt a kódot be kell másolnod az OptiMonk felületén az API kulcs mezőbe.

 

 

5. Szükség van még továbbá a Felhasználó rendszer azonosítóra, amelyet a MiniCRM fiókod URL-jében megtalálsz. A „.hu/” után lévő számot kell bemásolni az OptiMonk felületén a Felhasználó rendszer azonosító mezőbe. Ezután kattints a Teszt gombra, a kapcsolat teszteléséhez.

 

 

6. A Kategória azonosító listából lehet kiválasztani, hogy melyik modulba szeretnénk átadni a feliratkozók adatait. A modulokat, a MiniCRM felületén, hasonlóan a beállítások oldalon, a Modulok fülön lehet kezelni. FONTOS, nem minden típusú modul kerül bele az OptiMonk listájába (pl.: Számlázó, Ügyfélszolgálat).

 

7. A Feliratkozó státusza opció csak abban az esetben jelenik meg, amennyiben nem értékesítés típusú modult választottál ki. Itt ki tudod választani, hogy milyen státuszba kerüljenek az OptiMonk-on keresztül érkezett feliratkozók.

 

8. A MiniCRM felhasználó opciónál, be tudod állítani, hogy az új feliratkozók, mely felhasználóhoz legyenek hozzárendelve.

 

9. A Duplikáció vizsgálata ha igenre van állítva és az aktuális email cím már szerepel a kiválasztott modulban, akkor nem kerül újból átadásra.

 

 

Ennyi az egész! Ha legközelebb egy látogató feliratkozik az OptiMonk popupodon keresztül, adatai automatikusan továbbítódnak a MiniCRM rendszerének.

Van még kérdése? Kérelem beküldése

Megjegyzések

Üzemelteti a Zendesk