Maileon integráció

A Maileon integráció segítségével az OptiMonkon keresztül feliratkozó látogatók adatait automatikusan Maileon kontakt listánkhoz adhatjuk.

A Maileon integráció beállításához a következő lépéseket kell elvégezned:

1. Jelentkezz be az OptiMonk admin felületére. A Kampányok oldalon válaszd ki azt a kampányt, amelyhez be szeretnéd állítani az integrációt, és kattints a kampány Beállítások ikonjára.

 

2. A Beállítások oldalon görgess le az Integrációk részhez. A Hová szeretnéd gyűjteni a feliratkozókat? menüben a Külső rendszer beállításához kattints a Beállít linkre, ekkor megjelenik az elérhető integrációk listája.

 

 

3. A listáról válasszuk ki a Maileont.

 

 

4. A kapcsolat létrehozásához szükség lesz egy API kulcsra, melyet a Maileon felületén találsz. Jelentkezz be Maileon felhasználói fiókodba, majd menj a Beállítások -> API-Kulcsok oldalra. Itt találhatod az elérhető API kulcsaidat. Ha még nincs API kulcsod, létre kell hoznod egyet. Kattints az Új API kulcs generálása gombra. Adj a kulcsnak egy tetszőleges nevet, a státuszát állítsd Aktívra, valamint engedélyezd a Létrehozás, Olvasás és Frissítés jogosultságokat a jelölőnégyzetekkel. A használni kívánt kulcsot be kell másolnod az OptiMonk felületén a megfelelő mezőbe, majd a Teszt gombbal létre tudod hozni a kapcsolatot.

 

 

 

5. Ha a kapcsolat sikeresen létrejött, további beállítási lehetőségek jelennek meg. Lehetőségünk van a Dupla Opt-In funkció engedélyezésére vagy kikapcsolására. A funkció konfigurálását a Maileon felületén kell elvégeznünk a Beállítások oldalon. 

 

 

6. Kontaktjaidat forrásuk alapján szegmentálhatod, ha beállítasz egy olyan mezőt, amelyben ezt az információt eltárolod. A Forrás mező neve legördülő listában találod az elérhető mezők nevét. Ha a lista üres, a Maileon felületén létre kell hoznod egy új egyedi kontaktmezőt. Menj a Listák és Kontaktok oldalon a Kontaktmezők menübe, és a megjelenő lista felett kattints a zöld plusz jelre, majd hozz létre egy tetszőleges nevű szöveg típusú mezőt. Az OptiMonk felületére visszatérve kattints a Frissítés gombra, majd válaszd ki a frissített listából a használni kívánt mezőt. 

 

 

7. A Forrás mező értéke inputban azt a szöveget kell megadnod, amely majd a Forrás mezőben megjelenik. Például az „OptiMonk” szöveget beállítva jelölheted, hogy a feliratkozó az OptiMonkból származik. Még részletesebb szegmentációt érhetsz el, ha a kampány nevét adod meg a mezőben, így elkülönítheted a különböző kampányokból érkező feliratkozókat.

 

8. Végül mentsd el a kampányt a beállítások véglegesítéséhez.

 

Ennyi az egész! Ha legközelebb egy látogató feliratkozik az OptiMonk popupodon keresztül, adatai automatikusan továbbítódnak a Maileon rendszerének.

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk