Salesforce integráció

Salesforce integráció segítségével az OptiMonkon keresztül feliratkozó látogatók adatait automatikusan Salesforce rendszeréhez adhatjuk.

Két lehetőséged van ahhoz, hogy Salesforce fiókodat integráld az OptiMonk-kal. Használhatsz egy egyszerű JavaScriptet és küldhetsz adatokat a Salesforce fiókodba Web-To-Lead form segítségével. Ha Salesforce Enterprise felhasználó vagy, akkor használhatod az általunk készített integrációt is, amivel további funkciók érhetők el.

Salesforce integráció beállítása JavaScriptet használva:

1. Jelentkezz be az OptiMonk fiókodba. Válaszd ki azt a kampányt, ahol használni szeretnéd a Salesforce integrációt és kattints a Megjelenés gombra a szerkesztéshez.

2. A szerkesztő felületen kattints a Design fül tetején lévő CSS & JS szerkesztése gombra, ezután kattints a JS szerkesztése fülre

3. Az alábbi JavaScript kódot illeszd be a szerkesztőbe:

 

$(document).on('ready', function() {
	$('.OM-popup-button[name="submit"]').on('click', function (){
		if (OptiMonk.validate('.OM-form:first')) {
			OptiMonk.Integration.Salesforce.webToLead("[your-oid]");
		}
	})
});

Ha egyedi popup sablont használsz, ne felejtsd el a JavaScript kódot <script></script> tagek közé rakni. (<script> a kód elejére, </script> a kód végére).

 

 

4. A kódban a [your-oid] helyére be kell illesztened a Salesforce fiókod OID-ját. Ahhoz, hogy megtudd az OID-t, be kell jelentkezned a Salesforce fiókodba. Menj a következő oldalra: Setup -> Company Profile -> Company Information és a ‘Salesforce.com Organization ID’ mezőben találod. Másold ki és illeszd be a JavaScript kódba a [your-oid] helyére. Fontos, hogy idézőjelek között maradjon.

 

 

5. Kattints a Változtatások megtartása és Bezár gombra, aztán a jobb felső sarokban lévő Mentés gombra. Ezt minden egyes variációnál el kell végezni, ahol használni szeretnéd a Salesforce integrációt.

 

Salesforce integráció beállítása a Salesforce Enterprise felhasználók számára:

1. Jelentkezz be az OptiMonk admin felületére. A Kampányok oldalon válaszd ki azt a kampányt, amelyhez be szeretnéd állítani az integrációt, és kattints a kampány Beállítások ikonjára.

2. A Beállítások oldalon görgess le az Integrációk részhez. A Hová szeretnéd gyűjteni a feliratkozókat? menüben a Külső rendszer beállításához kattints a Beállít linkre, ekkor megjelenik az elérhető integrációk listája.

 

 

3. A listáról válaszd ki a Salesforce-t.

 

4. Az Authentikációs link-re kattintva megjelenik a Salesforce bejelentkező felülete, ahol be kell jelentkezned a fiókodba, hogy létrejöjjön a kapcsolat. Miután sikeresen bejelentkeztél, vissza kerülsz a kampány beállítások oldalra, ahol megjelenik az integráció felülete.

5. A típusnál meg tudod adni, hogy Salesforce-on belül hova kerüljenek a feliratkozók. Contacts vagy Leads.

6. Továbbá megtudod jelölni a feliratkozókat forrás szerint. Ehhez ki kell választanod azt a mezőt ahova szeretnéd, hogy a forrás érték kerüljön. Ezután meg kell adnod azt az értéket, ami a forrás mezőbe kerüljön. Fontos, hogy olyan mezőt válassz a forrásnak, ami megfelel ennek az értéknek. Például: nem tárolhatsz egy szöveges értéket egy olyan mezőben, ami csak dátum értékeket fogad el.

 

7. Ha befejezted a beállítást, akkor a véglegesítéshez kattints az oldal tetején lévő Mentés gombra.

Ennyi az egész! Ha legközelebb egy látogató feliratkozik az OptiMonk popupodon keresztül, adatai automatikusan továbbítódnak a Salesforce rendszerének.

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk