Új Editor FAQ

Kifejezések

 

 

Fülek

A fülek a popupjaid minimalizált változatai, amelyeket a képernyő sarkaiba tudsz pozicionálni, lehetővé téve, hogy a látogatók ajánlataidról már azelőtt/azután is értesüljenek mint azok a beállított szabályok szerint megjelennének.

 

Egyedi mezők az űrlapokban

Az egyedi mezők bevezetésével te döntöd el, hogy milyen adatot szeretnél gyűjteni a feliratkozóidtól. Az egyedileg begyűjtött adatokat továbbíthatod a több mint 40 email küldő rendszer felé, amelyekhez integrációval rendelkezünk, így személyre szabhatod leveleidet a konverzió maximalizálást elősegítendő.

 

Blokk elemek

A blokkok a popupjaid fő építőkockái. Minden egyes blokk elem egy sorból és a sorban található oszlopokból áll. Tetszőlegesen beállíthatod, hogy az egyes oszlopok milyen arányban töltsék ki az oszlop szélességét, így a létrehozható kinézeteknek csak a képzeleted szab határt.

 

Elemméretezés

Popupjaid hatékony megalkotásához érdemes tisztázni a benne foglalt elemek méretezésének működését. Minden elemre érdemes úgy gondolni, mint egy beágyazott dobozra, ami még nagyobb dobozokban található. Az elemedet közvetlenül körülvevő teret nevezzük az editorban térköznek, ami az elem és az általában vastag vonallal jelölt határoló vonal közötti távolságot jelenti. Ha hátteret állítasz be elemednek, akkor az egyaránt megjelenik az elemed és a térköz mögött is. Ha szeretnél üres teret hagyni az egyes elemek között, azt az alsó és felső margók beállításával tudod megtenni. Jelen esetben a margók alatt a határoló vonalon kívüli teret értjük.


Alap és elemszintű beállítások

Az alap beállítások azok a beállítási lehetőségek, amit a “Beállítások” menüponton belül találsz meg a baloldali menüsávban. Az itt megtalálható beállítási lehetőség a popupba behúzható komponensek alap paraméterezését teszik lehetővé, ami azt jelenti, hogy az újonnan behúzott elemek az itt megadott beállításokat fogják felvenni. Ha egy-egy elemnél szeretnéd felülírni az alapbeállításokat, azt az elemre kattintva a baloldali menüsávban megjelenő elem szintű beállításokban teheted meg.

 

Kiosztások kezelése

Popupjaid sorokból és oszlopokból és az oszlopokba elhelyezhető elemekből állnak. Új sort a baloldali komponens menüben található blokk elem behúzásával hozhatsz létre. Az egyes behúzott sorok egymás alatt fognak megjelenni, amelyeknek sorrendjét húzd és dobd módszerrel tetszőlegesen rendezheted.

 

Gomb események

A gombok az összekötő kapcsok a weboldal és popupjaid között. Számos opció közül választhatsz, hogy mi történjen mikor látogatóid a gombra kattintanak. A weboldalad egyik aloldalára navigálhatod őket, vagy ha popupod több oldalból áll, akkor beállíthatod, hogy melyik oldal jelenjen meg a gombra kattintva. Természetesen egyszerűen be is záródhat a popup kattintásra, ha a kívánt konverziós esemény már teljesült. Hogy Google Analytics felé hogyan jelentődjön a gombra való kattintás, azt is beállíthatod a választható konverzió, visszautasított, illetve ne jelentsük opciók egyikeként. A “Kampánycél teljesült” beállítással kapcsolhatod, hogy megjelenjen -e a popup újra az adott látogatónak aki a gombra kattintott.

 

Színpaletta

A popupok alapértelmezett színeit a Beállítások/Színek menüpontban a paletta állításával változtathatod meg. Egy szín beállításával a rendszer további kiegészítő színeket generál. A palettában megadott színek ezt követően bármely elem színbeállításainak konfigurálásakor elérhetőek lesznek listázva, így egy kattintással tudsz válogatni a paletta színei közül.


 

Oldalak hozzáadása és eltávolítása

Popupjaid nem kell hogy egyoldalasak legyenek, teszőlegesen hozzádhatsz új oldalakat is egészen a 10 oldalas limitig. A hozzáadott oldalak között a szerkesztőfelület feletti számozott ikonokra kattintva tudsz váltani. Látogatói oldalról az egyes oldalakra beágyazott gombok eseményének állításával tudod állítani, hogy az adott gombra kattintva melyik oldal jelenjen meg. Új oldal hozzáadásakor az oldal alapbeállításai (háttérszín, alap szövegstílus, stb.) a sorrendben az újonnan létrehozott oldalt megelőző oldaltól öröklődnek. Megvan a lehetőség arra is, hogy tökéletes másolata legyen az új oldal egy korábbinak, ekkor a másolni kívánt oldal fölé mozgatva az egeret megjelenik egy felugró “Oldal másolása” opció melyre kattintva elkészül a másolat.

Van még kérdése? Kérelem beküldése

Megjegyzések

Üzemelteti a Zendesk