Hogyan használj kuponkódot az OptiMonk kampányodon?

Az OptiMonknak köszönhetően kuponkódokat is meg tudsz jeleníteni kampányaidon, amelyekkel lehetővé teheted a kedvezményes vásárlást látogatóid számára. Fix és egyedi kuponkódok használata közül tudsz választani.

Hogyan tudsz kuponkódokat megjeleníteni a látogatóidnak?

Az első és legfontosabb lépés, hogy a webáruházadon belül hozd létre azokat a kódokat, amelyeket az OptiMonk kampányodon szeretnél megjeleníteni. A kampányon szereplő kódnak minden esetben meg kell felelnie az előzőleg, a webáruházadon belül elkészített kóddal. 

Minden platform esetében más-más a kuponok létrehozásának módja. Az alábbi oldalakon találhatsz segítséget különböző webáruház platformokhoz: 

Miután ez sikerült, állítsd be a kuponkódokat az OptiMonk kampányodon!

Hogyan állíts be fix kuponkódot? 

1. Először a webáruházadon belül kell a kuponkódokat legenerálni. Ha ez megvan, lépj be az OptiMonk fiókodba és válaszd ki azt a kampányt, ahol a kuponkódot szeretnéd megjeleníteni, és nyisd meg a Szerkesztőt.

2. Húzd rá a Kupon elemet a kampányodra. A Kupon elemet a bal oldali menüsorban találod az 'Új elem'-re kattintva a Termék ajánlatok között:mceclip0.png

 

3. Ha a Kupon elem rákerült a popupra, kattints az elemre, és a beállítások megjelennek a bal oldalon. A legördülő menüből kiválaszthatod, hogy Fix vagy Egyedi kuponkódot szeretnél használni. Mivel te egyetlen egy, fix kódot szeretnél a látogatóidnak mutatni, győződj meg arról, hogy a Fix opció van kiválasztva. Most már csak annyit kell tenned, hogy megváltoztatod a kupon nevét úgy, hogy megegyezzen azzal, amit előzőleg a webáruházadban generáltál.

mceclip1.png

Kész is vagy, most már a látogatódnak csak ki kell másolnia a popupon feltüntetett kuponkódot és használnia azt a vásárlás befejezése előtt.  

 

Hogyan állíts be egyedi kuponkódot?

Az OptiMonk lehetővé teszi, hogy egyedi kuponkódokat biztosíts a látogatóidnak, ezzel garantálva, hogy minden látogató más-más kódot kapjon.

Ahhoz, hogy ezt beállítsd, a következőket kell tenned: 

1. Először a webáruházadon belül kell a kuponkódokat legenerálni. Ha ez megvan, lépj be az OptiMonk fiókodba és válaszd ki azt a kampányt, ahol a kuponkódot szeretnéd megjeleníteni és nyisd meg a Szerkesztőt

2. Húzd rá a Kupon elemet a kampányodra. A Kupon elemet a bal oldali menüsorban találod az 'Új elem'-re kattintva a Termék ajánlatok között:

mceclip0.png

 3. Kattints a Kupon elemre, és a bal oldalon válaszd ki a legördülő menüből az 'Egyedi' típust:

mceclip2.png

4. Ezután kattints a 'Kuponok feltöltése és szerkesztése' gombra:

mceclip3.png

 

5. Következő lépésként fel kell töltened a kuponkódokat. Beviheted őket manuálisan, vesszővel elválasztva vagy feltölthetsz egy .txt vagy .csv fájlt az előre létrehozott kuponokkal:

mceclip7.png

6. Ha a kuponfeltöltés megtörtént, a bal oldalon követni tudod, hogy eddig hány kupont használtak fel a látogatók:

mceclip5.png

7. Ha az összes kuponkód felhasználásra került, a következő két lehetőség közül választhatsz:

  • A kampányod nem fog tovább megjelenni.
  • Hagyhatsz egy üzenetet a látogatóidnak, hogy a kuponkód már nem elérhető. Ezt itt tudod beállítani:

mceclip6.png

8. Kész is vagy, most már a látogatódnak csak ki kell másolnia a popupon feltüntetett kuponkódot és használnia azt a vásárlás befejezése előtt. 

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk