Kilépési szándék mobileszközök esetén

Mikor jelenik meg a popup?

Mobileszközök esetén akkor jelennek meg kilépési szándékra a popupok, ha az alábbi műveletek egyike történik:

  • A felhasználó fókuszt vált tab váltásnál, vagy
  • Amikor valaki gyorsan felgörget az oldal tetejére
  • A felhasználó a mobil böngészőjében a “Vissza” gombra kattint, vagy
  • A felhasználó a mobilja “Vissza” gombját használja 

Fontos: A Vissza gomb csak akkor váltja ki a kilépési szándékra megjelenő popupot, amikor a látogatók az kezdő oldalról lépnek vissza, miután interaktáltak az oldallal.

Mit is jelent ez?

Tegyük fel, hogy egy látogató a weboldalad főoldalára érkezik (ez lesz a kezdő oldal). A látogató elkezd görgetni a főoldalon, de gyorsan megnyomja a böngésző Vissza gombját, mert nem szeretné ebben a pillanatban felfedezni az ajánlatokat (ezzel kiváltja a kilépési szándékot).

Tehát a Vissza gomb megnyomása csak a főoldalon, azaz a legalkalmasabb oldalon váltja ki a kilépési szándékra megjelenő popupot, illetve látogatói interakcióra is szükség van. Az összes többi cselekvés (a fókuszváltás és a felgörgetés) minden aloldalon működni fog.

Hogyan állíthatom be?

Először is, jelentkezz be az OptiMonk fiókodba, majd bejelentkezés után a bal oldali menüsávból válaszd a “Kampányok” opciót.

mceclip0.png

mceclip8.png

Már meglévő, vagy teljesen új kampányhoz is hozzáadhatod a beállításokat. Ehhez nincs más dolgod, mint kiválasztani a kampányt, vagy elindítani egy újnak a létrehozását. Amikor megjelennek a kampányhoz kapcsolódó részletes adatok, görgess le, amíg felbukkan a „Megjelenési feltételek – Összefoglalás” menüpont. Kattints a „Beállítások módosítása” gombra a részletes beállításokhoz. 

mceclip9.png

mceclip4.png
 

Kattints az “Új szabály hozzáadása” gombra, ekkor felugrik a „Mikor jelenjen meg” szerkesztőpanel.

mceclip5.png

Válaszd az első opciót, a „Kilépési szándékra” blokkot a plusz jelre kattintva.

mceclip6.png

 

Már csak annyi van hátra, hogy kiválaszd, mely eszköztípusokon szeretnéd alkalmazni a beállításokat. Mobilon akkor fog megjelenni a kampányod, ha a “Mobil” vagy a “PC és mobil” opciók valamelyikét választod. Ha ez is megvan, kattints a „Mentés” gombra a véglegesítéshez.

From+browser.png

A továbblépéshez a jobb felső sarokban található „Tovább” gombot használd.

 

✉️  Ha további segítségre lenne szükséged vagy bármilyen kérdésed van, kérlek fordulj hozzánk a support@optimonk.com email címen, és örömmel segítünk :)

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk