Hogyan tudom csak az adott oldalon/oldalakon megjeleníteni a popupot? - Akutális oldal szabály

Az „aktuális oldal” beállítás remek megoldás, ha egy bizonyos oldalon szeretnéd (vagy nem szeretnéd) megjeleníteni a kampányodat a látogatók számára.

A következő képpen tudjuk beállítani:

1) Először is jelentkezz be az OptiMonk fiókunkba az https://app.optimonk.com/login/hu oldalon

2) Bal oldalon válasszuk ki a Kampányok menüpontot:

mceclip0.png

3) A következő oldalon válasszik ki azt a Kampányt, ahol szeretnéd beállítani a szabályt:

mceclip1.png

4) Kattintsunk jobb oldalon a Beállítások módosítása menüpontra:

mceclip2.png

5) A Kinek jelenjen meg a popup? alatt kattintsunk az Új szabály hozzáadása lehetőségre:

mceclip3.png

6) A listából válasszuk ki az Aktuális oldal / URL szabályt:

mceclip4.png

Az ezután megjelenő felugró ablakban van lehetőség a részletes beállításokra:

mceclip5.png

I.) Oldaltípus beállítása

ShopRenter és Shopify weboldal esetén lehetőség van az "Oldal" legördülő ablakra kattintva beállítani, hogy milyen típusú oldalakon jelenjen (vagy ne jelenjen) meg a popupunk. A következő beállítások közül választhatunk:
mceclip8.png
Az OptiMonk automatikusan érzékeli a weboldalunk felépítését, és ez alapján el tudja dönteni, hogy melyik oldal Kategória oldal, illetve melyik oldal Termék oldal.

 • Ha a beállítást az "Oldal" beállításon hagyjuk, az azt jelenti, hogy a weboldalunk összes oldalát vesszük alapul a további beállításokhoz.
 • A "Kategória oldal" esetén a Kampányunk olyan oldalakon fog megjelenni, ami az adott Kategória beállításoknak megfelel.  A Kategória oldal választása esetén ezek a beállítások érhetőek el:
  mceclip15.png
 • A "Termék oldal" beállítás hasonlóan működik, itt viszont a termékek tulajdonságai alapján fogjuk tudni beállítani, hogy melyik oldalakon jelenjen meg a Kampány. Shoprenter webáruház esetén a következő beállítások elérhetőek:
  mceclip16.png
  Amennyiben Shopify webáruházunk van, úgy egy további választási lehetőségünk lesz, mégpedig a Termék típusa:
  mceclip1.png

II.) Feltétel beállítása

Az "Egyenlő" legördülő ablakra kattintva lehetőségünk lesz beállítani a feltételt, ami szerint megjelenik a Kampányunk. Az alábbi opciókból választhatunk:

mceclip9.png

Lentebb példákkal segítünk bemutatni a gyakorlati működést.

III.) Változó beállítása

Az Aktuális oldal megjelenési szabályunk a Változóban megadott paramétert fogja vizsgálni a Feltételnél beállított opció szerint, a kiválasztott Oldaltípusokon

Példák a Változó és a Feltétel beállítására:

Ha kimondottan egy adott oldalon böngésző látogatók számára szeretnéd megjeleníteni a kampányodat, akkor válaszd az "Oldal" opciót az első majd az "Egyenlő" opciót a második legördülő ablakban, és illeszd be az oldal URL-jét. Itt például kizárólag az optimonk.hu/sport-orszaguti-nyereg-fekete-533 URL-en fog megjelenni a Kampányunk:

mceclip10.png

Így állíthatod be például azt is, hogy csak a főoldalon böngésző látogatók lássák a kampányt:

mceclip11.png

Ha azt szeretnéd, hogy csak ők ne lássák, a legördülő mezőből a „Nem egyenlő” értéket válaszd:

mceclip12.png

Ezen beállítás segítségével azt is kezelheted például, hogy csak akkor jelenjen meg a kampány, amikor a látogató egy bizonyos termék kategórián belül böngészik. Ekkor a „Tartalmazza” opciót válaszd, az URL-be pedig azt a részletet másold be, amit minden kívánt oldal tartalmaz (pl. nyereg). Így a kampány minden olyan oldalon meg fog jelenni, amelynek az URL-je tartalmazza a „nyereg” elemet:

mceclip14.png

A „Nem tartalmazza” beállítás használatával ugyanezen logika mentén tudod megakadályozni azt, hogy egy bizonyos oldalon megjelenjen a popupod. Például a következő beállítással a Kampányunk csak olyan termékoldalakon jelenik meg, ahol a termék neve nem tartalmazza a "fekete" kifejezést:

mceclip17.png

IV.) Új szabály hozzáadása "ÉS" kapcsolattal

Lehetőségünk van több szabályt is beállítani "ÉS" vagy "VAGY" kapcsolattal. "ÉS" kapcsolat hozzáadásához kattintsunk a jobb oldalon található hozzáadás jelre:

mceclip18.png

Az "ÉS" kapcsolat működését egy példával mutatnám be:

mceclip19.png

Ennél a példánál a Kampányunk olyan termékoldalakon fog megjelenni, ahol a termék neve nem tartalmazza a "fekete" kifejezést, továbbá a termék ára kisebb, mint 15.000. Tehát "ÉS" kapcsolat esetén az összes beállított feltételnek egyszerre kell teljesülnie.

V.) Új szabály hozzáadása "VAGY" kapcsolattal

"VAGY" kapcsolattal is hozzáadhatunk új szabályt. Ez esetben elég a megadott szabályok közül legalább az egyiknek teljesülnie a Kampány megjelenéséhez. A "VAGY" szabály hozzáadására kattintsunk az Új hozzáadása gombra:

mceclip20.png

A "VAGY" kapcsolat a következő képpen működik a gyakorlatban:

mceclip24.png

Ennél a példánál a Kampányunk a weboldalunk azon URL-jein fog megjelenni a Kampány, amik tartalmazzák vagy a "nyereg" vagy a "bicikli" kifejezést. Például az optimonk.hu/sport-orszaguti-nyereg-fekete-533 URLen meg fog jelenni, míg az optimonk.hu/amsterdam-2019-junior-kerekpar-zold-534 URL-en nem fog megjelenni.

Oldal kizárás popup megjelenés alól

Ha ki szeretnénk zárni egyes aloldalakat a megjelenés alól, azt is megtudjuk itt tenni. A következő beállítással például kizárhatjuk azokat az oldalakat, amelyek URL-je tartalmazza a "blog" kifejezést:

mceclip26.png

Itt azt állítottuk be, hogy a Kampányunk olyan oldalakon jelenjenek meg, amelyek nem tartalmazzák a "blog" kifejezést. Ez alapján tetszőleges aloldakat ki tudunk zárni a Kampány megjelenése alól.

7) A beállítások véglegesítéséhez kattintsunk a Mentés majd jobb fent a Tovább gombra:

mceclip25.png

Ha további kérdésed lenne vagy tudunk bármiben segíteni, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a support@optimonk.com email címen, és örömmel segítünk :) 

Van még kérdése? Kérelem beküldése

Megjegyzések

Üzemelteti a Zendesk