Hogyan tudom csak az adott oldalon/oldalakon megjeleníteni a popupot? - Aktuális oldal szabály

Az „Aktuális oldal” beállítás remek megoldás, ha egy bizonyos oldalon szeretnéd (vagy nem szeretnéd) megjeleníteni a kampányodat a látogatók számára.

Amennyiben Shoprenter webáruházat használsz, itt találod az Aktuális oldal szabály leírását, amennyiben pedig Shopify webáruházat, ahhoz itt találsz leírást.

Ha nem Shoprenter vagy Shopify webáruházat használsz, akkor a következőképpen tudod beállítani az Aktuális oldal szabályt:

1) Először is jelentkezz be az OptiMonk fiókodba az https://app.optimonk.com/login/hu oldalon

2) Bal oldalon válaszd ki a Kampányok menüpontot:

mceclip16.png

3) A következő oldalon válaszd ki azt a Kampányt, ahol szeretnéd beállítani a szabályt:

mceclip1.png

4) Kattints jobb oldalon a Beállítások módosítása menüpontra:

mceclip2.png

5) A Kinek jelenjen meg a popup? alatt kattints az Új szabály hozzáadása lehetőségre:

mceclip3.png

6) A listából válasszuk ki az Aktuális oldal / URL szabályt:

mceclip4.png

Az ezután megjelenő, felugró ablakban van lehetőség a részletes beállításokra:

mceclip2.png

I.) Feltétel beállítása

Az ''egyenlő'' legördülő ablakra kattintva lehetőségünk lesz beállítani a feltételt, ami szerint megjelenik a Kampányunk. Az alábbi opciókból választhatunk:

mceclip3.png

Lentebb példákkal segítünk bemutatni a gyakorlati működést.

II.) Változó beállítása

A legördülő ablak Feltételei mellett megadhatunk egy változót is:

mceclip14.png

Az Aktuális oldal megjelenési szabályunk a Változóban megadott paramétert fogja vizsgálni a Feltételnél beállított opció szerint. 

Példák a Változó és a Feltétel beállítására:

Ha kimondottan egy adott oldalon böngésző látogatók számára szeretnéd megjeleníteni a kampányodat, az ''egyenlő'' opciót a legördülő ablakban, és illeszd be az oldal URL-jét. Itt például kizárólag az optimonk.hu/sport-orszaguti-nyereg-fekete-533 URL-en fog megjelenni a Kampányunk:

mceclip5.png

Így állíthatod be például azt is, hogy csak a főoldalon böngésző látogatók lássák a kampányt:

mceclip6.png

Ha azt szeretnéd, hogy csak ők ne lássák, a legördülő mezőből a ''nem egyenlő'' értéket válaszd:

mceclip7.png

Ezen beállítás segítségével azt is kezelheted például, hogy csak akkor jelenjen meg a kampány, amikor a látogató egy bizonyos termék kategórián belül böngészik. Ekkor a ''tartalmazza'' opciót válaszd, az URL-be pedig azt a részletet másold be, amit minden kívánt oldal tartalmaz (pl. nyereg). Így a kampány minden olyan oldalon meg fog jelenni, amelynek az URL-je tartalmazza a „nyereg” elemet:

mceclip8.png

Oldal kizárás popup megjelenés alól

A ''nem tartalmazza'' beállítás használatával ugyanezen logika mentén tudod megakadályozni azt, hogy egy bizonyos oldalon megjelenjen a popupod. Például a következő beállítással a Kampányunk csak olyan oldalakon jelenik meg, ahol az URL nem tartalmazza a ''fekete'' kifejezést:

mceclip9.png

Ha ki szeretnénk zárni egyes aloldalakat a megjelenés alól, azt is megtudjuk itt tenni. A következő beállítással például kizárhatjuk azokat az oldalakat, amelyek URL-je tartalmazza a ''blog'' kifejezést:

mceclip11.png

Itt azt állítottuk be, hogy a Kampányunk olyan oldalakon jelenjenek meg, amelyek nem tartalmazzák a ''blog'' kifejezést. Ez alapján tetszőleges aloldakat ki tudunk zárni a Kampány megjelenése alól.

III.) Új szabály hozzáadása

Az Új hozzáadása gombra kattintva további szabályokat adhatunk meg:

mceclip12.png

IV.) A szabályok kombinálása, logikai relációk

a) VAGY reláció 

Az alapértelmezett reláció a kampányokra vonatkozó megjelenítési szabályok között, a VAGY reláció. Tehát legalább egy feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy megjelenjen a kampányunk. 

Ez gyakorlatban az jelenti, ha a felvett szabályaink mind kizárnak egy oldalt, vagy ellenkezőleg, minddel azt állítjuk be, hogy csak akkor jelenjen meg a kampány, ha a felvett kifejezéssel egyenlő, vagy tartalmazza az adott URL, akkor a feltételek között VAGY kapcsolat jön létre. Tehát akkor jelenik meg, ha igaz rá az 1) VAGY a 2) szabályunk. 

Például, ha az adott URL tartalmazza a “fekete” VAGY a “nyereg” szavakat, akkor a kampány megjelenik minden olyan oldalon, ahol az URL-ben szerepel egyik vagy a másik kifejezés. 

mceclip0.png

Ha tagadással vesszük fel, tehát, hogy az oldal nem tartalmazza a “nyereg” vagy a “fekete” kifejezéseket, minden oldalon meg fog jelenni a kampányunk, ahol az URL-ben nincsen “nyereg” vagy “fekete” kifejezés.

mceclip1.png

b) ÉS reláció

Mikor a szabályainkat kombináljuk, tehát fel is veszünk bizonyos oldalakat és ki is zárunk néhányat, az alapértelmezett reláció a megjelenítésre vonatkozó szabályok között ÉS reláció lesz. Tehát, minden felvett szabálynak egy időben teljesülni kell, hogy megjelenjen a kampányunk. 

Ez gyakorlatban az jelenti, ha a felvett szabályaink közül van legalább egy olyan, amely kizár egy oldalt és egy másikkal azt állítjuk be, hogy csak akkor jelenjen meg a kampány, ha felvett kifejezéssel egyenlő, vagy tartalmazza az adott URL, akkor a feltételek között ÉS kapcsolat jön létre. Tehát akkor jelenik meg, ha igaz rá az 1) ÉS a 2) szabályunk is.

Például, ha az adott URL tartalmazza a “fekete” kifejezést, de nem tartalmazza a “nyereg” szót, a kampány csak akkor fog megjelenni, ha a látogató éppen egy olyan oldalt böngészik, ahol az URL-ben szerepel a “nyereg”, de ha nem szerepel a “fekete” a fekete kifejezés, hiszen mindkét feltételnek igaznak kell lennie egyidőben.  
mceclip2.png

 

7) A beállítások véglegesítéséhez kattintsunk a Mentés majd jobb fent a Tovább gombra:

mceclip10.png

 

Ha további kérdésed lenne vagy tudunk bármiben segíteni, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a support@optimonk.com email címen, és örömmel segítünk :) 

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk