Ajánló fül

Mi az Ajánló fül, és mire jó?

Az Ajánló fül a kampány egy kiegészítő oldala, melynek segítségével felkeltheted a figyelmet a popup megjelenése előtt, vagy akár annak bezárása után. Amennyiben a popup előtt jelenik meg, abban az esetben ajánlóként és figyelemfelkeltőként szolgál, míg, ha a popup bezárása után alkalmazod, akkor emlékeztető szerepet tölt be. Az Ajánló fülek folyamatosan látszanak a látogatók számára (Folyamatos ajánló fülek), ahol a kampány célzási szabályai megengedik - ezzel emlékeztetve őket az ajánlatodra. A látogatók könnyen lezárhatják az ajánlatokat, ha nem érdekli őket a bezáró x-szel, amely jobb felhasználói élményt biztosít a weboldalán.

Az Ajánló fül szerkesztéséhez kövessük az alábbi lépéseket:

1. Jelentkezz be az OptiMonk fiókodba az https://app.optimonk.com/login/hu oldalon

2. Válasszuk ki bal oldalon a Kampányok menüt, majd a szerkeszteni kívánt Kampányt, vagy jobb oldalon az Új kampány gombra kattintva új Kampányt hozhatunk létre:

3. Válasszuk ki a szerkeszteni kívánt Variánst:

4. A Kampányszerkesztőbe fogunk érkezni. Kattintsunk az Ajánló fülre az oldal alján, hogy szerkeszteni tudjuk:

Az Ajánló fülre visszük az egeret, megjelenik egy ikon, melynek három kör a jele. Erre kattintva tudjuk megjelníteni vagy elrejteni az Ajánló fület:

1) Oldal beállítások

Amint kiválasztottuk az ajánló fület, bal oldalon fogjuk látni az elérhető oldalbeállításokat: Téma, Megjelenés, Elem hozzáadás és Fejlesztői mód.

 

1a) Téma: A Témák fiók-szintű gyűjteményei a stílusaidnak, melyeket újrahasználhatsz a kampányaidban.

1b) Megjelenés: Itt beállíthatjuk az Ajánló fül pozícióját.

1c) Elem hozzáadás: ebben a menüben újabb elemeket adhatunk az Ajánló fülhöz.

1d) Fejlesztői mód: A Fejlesztői módot kiválasztva megjelnik az oldal alján a kódszerkesztó, ahol egyedi kódot adhatunk a Kampányunkhoz.

2) Ajánló fül speciális beállításai

Az Ajánló fül gombra kattintva jobb oldalt megjelennek a hozzá elérhető beállítások:

Az Ajánló fül beállításait 3 kategóriába osztottuk: Általános, Stílus, és Haladó.

2a) Általános: Az Általános menüben beállíthatjuk, hogy mikor jelenjen meg az Ajánló fül: Popup megjelenés előtt, Popup bezárás után, vagy dönthetünk úgy, hogy mindkét opciót bekapcsoljuk. Azt is megadhatjuk, hogy pontosan hány másodperc teljen el az Ajánló fül megjelenése előtt, illetve megadhatjuk, hogy milyen eszközön szeretnénk megjeleníteni: PC, Mobil, illetve mindkettő.

 

Mikor fog megjelenni?

  • 💡 Ha engedélyeztük a ,,Popup megjelenése előtt" opciót, az Ajánló fül 6 másodperccel a weboldalunk betöltődése után fog megjelenni, de ezt az értéket módosíthatjuk. Adott látogató számára az első megjelenés után minden újabb weboldalon meg fog jelenni az Ajánló fül, az adott oldal betöltődése után 1,5 másodperccel - a Kampányunkhoz beállított szegmentációs szabályok szerint. Azaz a weboldalunknak csak azokon az oldalain jelenhet meg az Ajánló fül, ahol a Kampányunk is megjelenhet a beállított szabályoknak megfelően.
  • 💡 Ha engedélyezzük a ,,Popup bezárása után" opciót, az Ajánló fül 2 másodpercel a Popup bezárása után fog megjelenni alapértelmezetten, de ezt az értéket is módosíthatjuk. Adott látogató számára az első megjelenés után minden újabb weboldalon meg fog jelenni az Ajánló fül, az adott oldal betöltődése után szinte azonnal - a Kampányunkhoz beállított szegmentációs szabályok szerint. Tehát a weboldalunknak csak azokon az oldalain jelenhet meg az Ajánló fül, ahol a Kampányunk is megjelenhet a beállított szabályoknak megfelően.

2b) Stílus: Itt választhatunk egy mentett stílust, továbbá beállíthatjuk a megjelenés méreteit, beállíthatjuk a hátteret, a szegélyeket, az árnyékolást, animációt állíthatunk be az Ajánló fülhöz, valamint elmenthetjük a beállított stílust.

A Háttérkitöltésre kattintva megváltoztathatjuk az Ajánló fül hátterét. Ha a színre kattintunk, további beállítások lesznek elérhetőek.

Ha az Ajánló fül szövegére kattintunk, akkor elérhetőek lesznek a szövegszerkesztési beállítások.

Mivel a szöveg egy Szöveg Elemben van, így a szövegre kattintva jobb oldalt megjelennek a Szöveg Elem beállítási lehetőségei.

2c) Haladó: Az Ajánló fül Haladó menüjében találhatjük a Térköz beállításokat, ahol Paddingot adhatunk meg.

Ha további kérdésed lenne vagy segítségre lenne szükséged, fordulj hozzánk bizalommal a support@optimonk.com email címen és boldogan segítünk :)

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk