Mi az a sidemessage és hogyan állíthatom be?

A sidemessage, vagy korábi nevén sidebar az OptiMonk által kínált négyféle kampánytípus egyike. A sidemessage akkor lehet számodra jó megoldás, ha nem használod ki teljesen a weboldalad szélén rejtőzködő üres részeket, vagy túlságosan tolakodónak tartod a felugró popupokat, de mégis szeretnél valamilyen figyelemfelkeltő marketingeszközt az oldaladra. A sidemessage ugyanis ott marad az oldalsávban, amíg a látogatóid az oldaladat böngészik.

Az OptiMonk sidemessage segítségével:

  • Építhetsz e-mail listát
  • Népszerűsítheted legjobb ajánlataidat és termékeidet
  • Forgalmat terelhetsz a legjobb oldalaidra
  • Visszajelzést gyűjthetsz
  • Hirdetheted közösségi csatornáidat 

A sidemessage létrehozásához jelentkezz be OptiMonk fiókodba, majd a „Kampányok” fül alatt kattints az „Új kampány” gombra. A bal oldali menüben tudsz szűrni a sablonok típusára, ehhez válaszd a „Sidemessage” opciót, majd a megjelenő sablonok közül kattints a Neked legjobban tetszőre!

mceclip0.png

A megfelelő sablon kiválasztása után ugyanaz a szerkesztőfelület áll rendelkezésre, mint a „normál” popup kampányok esetében. A sidemessage-re kattintva megjelenik a beállításokat tartalmazó lap, ahol kedved szerint módosíthatod az oszlopok számát, és az üzenet kinézetét teljesen személyre tudod szabni, hogy passzoljon az oldalad stílusához és színvilágához.

mceclip1.png

A többi kampányhoz hasonlóan itt is szabadon beállíthatod az üzenet pozícióját, ehhez a bal oldalon található Beállítások fülön kattints az „Általános beállítások” opcióra. Ezek után a megjelenő képernyő-ikon megfelelő kockájára kattintva tudod megnézni a különböző elhelyezési lehetőségeket.

mceclip2.png  mceclip3.png

Egyik kollégád nevét és képét beillesztve a sidemessage-re még személyesebbé teheted az üzeneted. Így a megjelenés nagyon hasonlít majd egy chat-ablakhoz.

mceclip4.png

Ha minden módosítással elkészültél, a jobb felső sarokban található Tovább gombbal mentheted el a módosításokat. Ezután állíthatod be, hogy kinek és mikor jelenleg meg az üzenet – éppen úgy, mint bármely más popup-kampány esetében.

mceclip5.png

Ha ez is kész van, ismét a jobb felső sarokban lévő „Tovább” gombot használd, és végezd el az aktiválás lépéseit. Ugye, hogy nem is volt nehéz?

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk