Mik a domainek és az aldomainek? Mi számít az OptiMonk esetén külön domainnek?

Az információ-technológia világában a számítógépek egy számsor alapján, az úgynevezett IP cím segítségével azonosítják egymást. Az IP címek számsorait azonban nem egyszerű megjegyezni, ebben segítenek nekünk a domainek, melyek mindig egy megadott IP címre mutatnak. Tehát ha valaki szeretne egy weblapot megnyitni, elegendő egy domain nevet megadnia, például: optimonk.com.

Az aldomain pedig a ponttal elválasztott, összetett domain név első része. Ennek segítségével lehetővé válik a domain néven belül alcsoportok létrehozása. Az aldomain mindig a fődomainből származik, például, ha a fődomain az optimonk.com, akkor a kampany.optimonk.com és a popup.optimonk.com is egy-egy aldomain.

Az OptiMonk által kínált csomagok különböző darabszámú domain használatát teszik lehetővé. De mi számít külön domainnek? Röviden: minden domain és aldomain, a fenti példa alapján tehát az optimonk.com, a kampany.optimonk.com és a popup.optimonk.com 3 különböző entitás.

A domain után elhelyezkedő, „/” jellel elválasztott rész azonban nem aldomain, hanem csak egy egyszerű aloldal. Így a fenti példa szerint az optimonk.com/kampanyok sem számít külön domainnek. 

Az OptiMonk esetében a domain és a hozzá tartozó aloldal között folyamatos a kommunikáció, lehetséges tehát az is, hogy ezek között specifikusan célozzunk meg felhasználókat. Például beállíthatjuk, hogy ha valaki az optimonk.com oldalon rákattintott egy gombra, akkor számára az optimonk.com/kampanyok oldalon jelenjen meg a kampányunk.

Ez a kapcsolódás azonban nem igaz az OptiMonk fiókhoz kapcsolt több domain-re vagy aldomainre. Ezek között nincsen kapcsolat, nem kommunikálnak egymással. A példát követve tehát, aszerint nem tudunk megjeleníteni az optimonk.com domainen egy popupot, hogy a látogató mit csinált a kampany.optimonk.com aldomainen.

Futhat egyszerre több, mint egy kampány ugyanazon a domainen?

Igen, több kampányt is tudsz kezelni úgy, hogy ugyanazon a domeinen működnek, ráadásul korlátlan számú kampányt tartalmaznak a csomagok - tehát egy kampány csak egy domainen tud müködni, de egy domainre akárhány kampányt beállíthatsz.

Ugyanakkor érdemes figyelni a megjelenési feltételekre, ugyanis ha több ajánlat jelenik meg ugyanazokkal a feltételekkel, zavarhatóvá válhat a látogatók számára, ami ronthatja az OptiMonk eredményeit.

Ha bármi további kérdésed lenne vagy tudunk valamiben segíteni, kérlek fordulj hozzánk bizalommal a support@optimonk.com email címen, és örömmel segítünk :)

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk