Termékajánlás: Legnépszerűbb termékek

A Termékajánlás egy új funkció az OptiMonkban ami segíthet neked személyre szabni a termékajánlásaidat a weboldalad látogatóinak böngészési előzményei alapján. Segítségével növelheted a konverziódat és a kosárértéket, miközben csökkented a kosárelhagyást az oldaladon.

Az OptiMonk követi, hogy a weboldaladon mely termékek a legnépszerűbbek, és ezeket a termékeket felajánlhatod a látogatóknak.

Ez az új funkció a Termékkártya Elemeken elérhető a Shoprenter és Shopify webáruházakhoz. Ahhoz, hogy elkezdd használni, kérlek kövesd az alábbi lépéseket:

1) Először is lépj be az OptiMonk fiókodba az https://app.optimonk.com/login/hu oldalon

2) Válaszd ki az Új kampány lehetőséget a jobb oldalon:

mceclip0.png

3) Válaszd ki a Kosárérték növelése opciót az Üzenet típus alatt, majd válaszd ki az egyik szimpatikus sablont:

mceclip0.png
A következő lépésekben teljesen személyre szabhatjuk a dizájnt, vagy létrehozhatjuk a sajátunkat.

4) Ezen az oldalon láthatjuk a kiválasztott sablon előnézetét. Kattintsunk jobb felül a Kampány létrehozása gombra:

mceclip9.png

5) Válasszunk ki egy domaint a legördülő ablakból ahol használni szeretnénk a Kampányt, majd kattintsunk a Tovább gombra:

mceclip2.png

6) Elérkeztünk a Kampányszerkesztőbe. A Kampányunk személyre szabásához kattintsunk valamelyik elemre. A Termékajánlás funkciót a Termékkártya Elemre kattintva érhetjük el. A beállítások a bal oldalon fognak megjelenni:

mceclip1.png

A Termékajánlás funkció kiválasztásához nyissuk le a legördülő ablakot az Általános / Mód alatt:

mceclip2.png

Mint láthatjuk, a következő opciók érhetőek el:

  • Manuális: ezzel a bállítással manuálisan kiválaszthatjuk, hogy mely termékeket szeretnénk a látogatóinknak megmutatni.
  • Utoljára nézett: Ezzel a beállítással segíthetjük a visszatérő látogatóinkat, hogy onnan folytassák a vásárlást, ahol abbahagyták. Az OptiMonk nyomon követi a megtekintett termékeket, és attól függűen, hogy mit állítunk be, az utolsó 1, 2 vagy 3 terméket újra ajánlja a látogatónak.
  • Legnépszerűbb: Ez a beállítás a webáruházad leggyakrabban megtekintett termékeit ajánlja a látogatóidnak.

A Legnépszerűbb módhoz további három beállítás közül választhatunk:

mceclip5.png

Legnépszerűbb az:

  • Egész boltban: ez esetben a teljes bolt globális böngészési előzményeit vesszük alapul a legnépszerűbb termékek megjelenítésénél.
  • Adott kategóriában: a kiválasztott kategória legnépszerűbb termékeit fogjuk ajánlani a látogatóknak ezzel a beállítással. Itt is a boltunk globális böngészési előzményeit vesszük alapul.
  • Éppen nézett kategóriában: a látogató által éppen nézett kategóriában legnépszerűbb termékeket fogjuk ajánlani, a globális böngészési előzmények alapján.

Az Adott kategória kiválasztása esetén további lehetőségünk lesz a weboldalunkon használt kategóriákból kiválasztani azt a kategóriát, amit használni szeretnénk a Kampányhoz:

mceclip7.png

Az Éppen nézett kategória használata esetén a Kampányunk megjelenési beállításainál láthatunk majd egy új szabályt ami automatikusan fog megjelenni Aktuális kategória oldal néven. Ez arra emlékeztet minket, hogy az adott Kampánynál az Éppen nézett kategória beállítást használjuk, ami a Kampányszerkesztőben módosítható:

mceclip8.png

Az összes mód esetén kiválaszthatjuk azt is, hogy hány darab terméket szeretnénk a látogatóknak megjeleníteni, 1 és 3 között:

mceclip6.png

Fontos megjegyezni, hogy az OptiMonk csak az éppen készleten lévő termékeinkből fog ajánlani a látogatóknak. Amennyiben nincs elég termék amit ajánlani lehetne, úgy a popupunk nem fog megjelenni.

7) A beállítások mentéséhez kattintsunk a Tovább majd a Mentés & Tovább gombra a jobb felső sarokban:

mceclip4.png

Ha lenne bármi további kérdésed, vagy tudunk bármiben segíteni, fordulj hozzánk bátran a support@optimonk.com email címen, és örömmel segítünk :)

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk