AdBlock észlelés

Mi az AdBlocker, és miért hasznos az AdBlocker alapú szegmentálás?

Az AdBlocker egy böngésző kiegészítő, ami blokkolja a hirdetések megjelenését a meglátogatott oldalakon. Az AdBlocker általában nem befolyásolja az OptiMonk működését, az AdBlockert használó látogatóknak is megjelennek a Kampányaid. Érdemes megjegyezni, hogy mivel az AdBlocker blokkolja bizonyos kódok lefutását a weboldalon, így egyes oldalak nem megfelelően jelennek meg, például hiányzik egy menüpont, vagy nem tudunk bejelentkezni.

Megjegyzés: abban az esetben, ha az OptiMonk kódot a Google Tag Manager segítségével illesztettük be az oldalunkra, akkor az AdBlockert használó látogatók nem fogják látni a Kampányokat, mert az AdBlocker a Google Tag Manager működését blokkolni fogja, így az OptiMonk kód sem tud lefutni az oldalon. 

Az AdBlocker alapú szegmentálás hasznos lehet, ha például hírdetéseket jelenítesz meg az oldalon, így megkérheted az AdBlockert használó látogatókat, hogy az oldal támogatása érdekében kapcsolják ki az AdBlockert. Akkor is hasznos lehet, ha tudod, hogy az AdBlocker használata mellett nem jelenik meg megfelelően a weboldalad, így erről figyelmeztető üzenetet tudsz küldeni az AdBlockert használó látogatóidnak.

Hogyan használjunk AdBlocker alapú szegmentációt?

Beállíthatsz megjelenési szabályt az alapján, hogy a látogatóid használnak-e AdBlockert, így ezzel szegmentálni tudod a látogatóidat. Ehhez kövesd az alábbi lépéseket: 

 1. Először is jelentkezz be az OptiMonk fiókodba az https://app.optimonk.com/login/hu oldalon, majd válaszd bal oldalon a Kampányok menüt, és válaszd ki az AdBlock szegmentációhoz használni kívánt Kampányt:

  mceclip0.png

 2. Kattints a Beállítások módosítása gombra a jobb oldalon: 

  mceclip1.png

 3. Válasszuk ki az Új szabály hozzáadását a Kinek jelenjen meg a popup? opció alatt:

  mceclip2.png

 4. Válaszd ki az AdBlock észlelése opciót a listáról:

  mceclip3.png

 5. Ha kiválasztottad a használni kívánt beállítást, kattints a Mentés, majd jobb fent a Tovább gombra a beállítások mentéséhez:

  mceclip4.png

  Meg is vagyunk! :) Ha bármi további kérdésed lenne vagy segítségre lenne szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot a support@optimonk.com email címen, és örömmel segítünk :) 
További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk