Postscript integráció

A Postscript egy nagyszerű SMS-marketing applikáció Shopify felhasználóknak, amit könnyen integrálhatunk az OptiMonk fiókunkkal, így az OptiMonk Kampányunkban feliratkozók adatait könnyedén továbbíthatjuk a Postscript SMS listánkba is. Ha már telepítettük a Postscript alkalmazást a Shopify webáruházunkban, akkor az alábbi lépésekkel tudjuk összekötni az OptiMonk Kampányunkkal:

1) Jelentkezz be az OptiMonk fiókodba az https://app.optimonk.com/hu oldalon

2) Válaszd ki bal oldalon a Kampányok menüpontot, majd az integrációhoz használni kívánt Kampányt (a Postscripthez olyan Kampányt érdemes választani, aminél bekérünk telefonszámot):

mceclip0.png

3) A jobb alsó sarokban válasszuk a Beállítások módosítása lehetőséget: 

mceclip1.png

4) Az Integrációk alatt válaszuk ki az Új integráció beállítása lehetőséget:

mceclip2.png

5) Válasszuk ki a Postscriptet az elérhető integrációk listájából:

mceclip0.png

6) A megjelenő ablabkan az integrációnak tetszőleges nevet adhatunk, illetve meg kell adni a Legacy API kulcsunkat:

mceclip1.png

Ha kitöltöttük a mezőket, kattintsunk a Kész gombra.

7) A következő ablakban összekapcsolhatjuk az OptiMonk Kampányunk beviteli mezőit a Postscript lista mezőivel. Ezt a következő képpen töltsük ki:

mceclip6.png

A telefonszámhoz annyit írjunk, hogy "phone". Szükség lesz továbbá Statikus mezőkre. Az egyik statikus mezőnél a Postscript Legacy API kódunkat kell megadni, illetve mezőazonosítónak azt, hogy "authorization". Az API kód egy egyedi azonosító, ez fogja összekötni az OptiMonk Kampányunkat a Postscript fiókunkkal. Az API kódot a Postscript fiókunkban találjuk, az alábbi lépésekkel:

  1. Jelentkezz be a Postscript fiókodba
  2. Kattints a webáruházad nevére, majd a lenyíló menüben kattints az API menüre
  3. A Legacy API Key melletti karaktersort másold be az OptiMonk fiókodban a Statikus Mező értékhez az "authorization" mezőazonosító mellé, a fentebbi képen látható módon

mceclip7.png

További statikus mezőket adhatunk meg a Postscriptben használt Keyword funkció használatához. Ehhez a Statikus mezőazonosítóhoz annyit írjunk, hogy "keyword", a mező értékéhez pedig a Postscriptben használt keywordöt, azaz kulcsszót. Ezeket a Postscript fiókunknban az Acquisition menüben találjuk:

mceclip8.png

8) Miután kitöltöttük a mezőket, kattintsunk jobb lent a Kész, majd a jobb felső sarokban a Tovább gombra a beállítások elmentéséhez:

mceclip9.png

Ennyi az egész! :) 

Ha bármi további kérdésed lenne, vagy tudunk valamiben segíteni, kérlek fordulj hozzánk bizalommal a support@optimonk.com email címen, és örömmel segítünk :) 

 

 

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk