Dinamikus Tartalom

Képzelj el egy landoló oldalt, ami ezerféle verzióban létezik, attól függően, hogy éppen ki nézi azt. Kedélyesen üdvözli a visszatérő látogatókat, a közeli ismerősöket nevükön is szólítja és a számukra legrelevánsabb üzenetet mutatja. Ezt tudja a Dinamikus Tartalom anélkül, hogy 1000 különböző landoló oldalt létre kellene hoznod.

Dinamikus_Tartalom_banner.png

Ebben a cikkben megmutatjuk:

  1. Mi az a Dinamikus Tartalom?
  2. Miért olyan zseniális megoldás a Dinamikus Tartalom?
  3. Hogyan hozz létre egy Dinamikus Tartalom típusú kampányt?
  4. Mire figyelj Dinamikus Tartalom használata során?

1. Mi az a Dinamikus Tartalom?

A Dinamikus Tartalom az OptiMonk egyik kampánytípusa, amely lehetővé teszi, hogy úgy módosítsd weboldalad tartalmát - főcímeket, CTA gombokat és bármilyen más szöveges elemet - hogy azok dinamikusan változzanak attól függően, hogy éppen ki nézi azokat. Ez azt jelenti, hogy végre búcsút mondhatsz a végeláthatatlan számú landing oldalak gyártásának, hiszen a tartalmak dinamikus módosításának köszönhetően ugyanazzal a landing oldallal szólíthasz meg annyi szegmenst, amennyit csak szeretnél.

2. Miért olyan zseniális megoldás a Dinamikus Tartalom?

A Dinamikus Tartalom lényege, hogy minden egyes weboldaladra érkező látogató, eltérő, a célcsoportjának megfelelő tartalommal találkozik. Úgy képzeld el mintha a weboldalad mögött folyamatosan ülne egy virtuális eladó, aki személyre szabott ajánlatokat, üzeneteket mutat minden potenciális vásárlódnak. Miért jó mindez?

⌛ Rengeteg időt fogsz megspórolni

Sokkal gyorsabb csupán a címsorokat, CTA-kat és egyéb tartalmakat személyre szabni, mint ugyanannyi különböző landing oldalt legyártani.

🛍️ A vásárlóid úgy fogják érezni, mintha közvetlenül hozzájuk szólnál

Könnyedén üdvözölheted visszatérő vásárlóidat, mint régi ismerőseidet és eltérő üzeneteket mutathatsz nekik viselkedéstől, érdeklődéstől, vagy akár földrajzi helytől függően.

📈 Növeld a fizetett hirdetéseid megtérülését

Személyre szabott landoló oldalakkal az egekbe röpítheted a konverziódat, ráadásul extra hirdetési költségek nélkül.

🤝 Építs bizalmat és elköteleződést

A bizalom az online vásárlás egyik fő alapeleme. A látogatóidnak bízniuk kell Benned ahhoz, hogy Tőled vásároljanak. Személyre szabott üzenetekkel könnyen profi webáruháznak tűnhetsz, és olyan perszonalizált élményt nyújthatsz vásárlóidnak, amilyet már az e-kereskedelmi óriásoktól megszoktak.

 

3. Hogyan hozz létre egy Dinamikus Tartalom típusú kampányt?

1) Először is jelentkezz be az OptiMonk fiókodba az https://app.optimonk.com/login/hu oldalon.

2) Jobb oldalon kattints az Új kampány gombra.

Dinamikus_Tartalom1.png

3) A következő oldalon, az üzenettípusok közül válaszd a Dinamikus Tartalom opciót.

Dinamikus_Tartalom2.png

4) Add meg azt a domain-t, ahol a változtatásokat szeretnéd beállítani és kattints a Tovább gombra.

Dinamikus_Tartalom3.png

5) A domaint kiválasztva egy külön tabon megnyílik a weboldalad egy Tartalomszerkesztővel az oldal tetején.

Dinamikus_Tartalom4.png

6) Először válaszd ki a Navigációs módot és a weboldalad oldalai között navigálva, keresd meg azt az aloldalt, ahol szeretnéd módosítani a tartalmat.

Dinamikus_Tartalom5.png

7) Ha megtaláltad, kattints a Kijelölési módra. A Kijelölési mód segítségével megkeresheted a konkrét szöveg mezőt, amelynek a szövegét szeretnéd módosítani az aloldalon.

Dinamikus_Tartalom6.png

8) Ha elkészültél minden módosítással, akkor kattints a Kész gombra a jobb alsó sarokban.

Dinamikus_Tartalom7.png

9) Az összes beállított módosítást egy helyen átnézheted a Változtatások menüpontra kattintva.

Dinamikus_Tartalom8.png

10) Ha minden módosítást rendben találtál, akkor kattints a Tovább gombra.

Dinamikus_Tartalom9.png

11) Ezután visszairányítunk az OptiMonk fiókodba, ahol beállíthatod a kampányhoz tartozó célzási szabályokat. Látni fogod, hogy az Aktuális oldal/URL szabály automatikusan hozzáadódott a beállításhoz. Ha szeretnéd megjeleníteni a módosításaidat több hasonló aloldalon (például több különböző termékoldalon), akkor ezt szintén az Aktuális oldal / URL szabályunkkal tudod beállítani.

Dinamikus_Tartalom10.png

💡 Nézzünk meg egy példát! Az előző lépésekben a módosításokat kizárólag egy konkrét termékoldalon végezted el, viszont szeretnéd ha egy konkrét kategórián (pl minden jóga óra) belül, minden termékoldalad főcíme az általad beállítottra módosulna. Ehhez nem kell mást tenned, minthogy az Aktuális oldal szabályt az alábbi módon használni. Ezek alapján a módosításaid minden olyan oldalon meg fognak jelenni, ahol az URL tartalmazza a “class” szót:

Dinamikus_Tartalom11.png

12) Természetesen ha szeretnéd tovább szegmentálni a látogatóidat, akkor további célzási szabályokat is használhatsz, ezt az “Új szabály hozzáadása” gombbal teheted meg.

Dinamikus_Tartalom12.png

13) A beállítások véglegesítéséhez kattints a jobb felső sarokban a Tovább gombra.

Dinamikus_Tartalom13.png

 

4. Mire figyelj Dinamikus Tartalom használata során?

❗ Egy Dinamikus Kampány létrehozása során, a Tartalomszerkesztővel kizárólag egy aloldalon tudsz módosításokat elvégezni, azonban az Aktuális oldal / URL szabállyal, akár több hasonló oldalon is megjelenítheted a módosításaidat.

❗ Összesen 20 módosítást végezhetsz el egy oldalon egy Dinamikus Kampányon belül.

💡 Létrehozhatsz módosításokat egyetlen oldalon, és később az Aktuális oldal/URL szabállyal megcélozhatod az összes hasonló oldalt, hogy megjelenítsd ugyanazokat az üzeneteket. Például, ha megváltoztatod a címsorokat egy oldalon, ahol a cipőket listázod, egyszerűen megcélozhatod a kalapokat tartalmazó oldalt is, így ott is ugyanazokat a címsorokat jelenítheted meg.

 

✉️  Ha további segítségre lenne szükséged vagy bármilyen kérdésed van, kérlek fordulj hozzánk a support@optimonk.com email címen, és örömmel segítünk :)

További kérdései vannak? Kérelem beküldése

Hozzászólások

Szolgáltató: Zendesk